Bucket list för norra Sverige

Vi på Långsele Camping vill gärna inspirera er att se mer av de norra delarna av Sverige. Det finns många fantastiska resmål med vackra landskap och intressanta sevärdheter. Här ger vi några förslag på trevliga resmål att lägga till på er bucket list:

Luleå

Staden är belägen vid Bottniska vikens kust och har ett rikt utbud av kultur- och naturupplevelser. Besök exempelvis Gammelstad kyrkby, ett världsarv enligt UNESCO, eller åk på hundspannstur i den vackra naturen i närheten.

Kiruna

Kiruna är Sveriges norrligaste stad och känd för sin gruva, som är en av världens största järnmalmsgruvor. I Kiruna finns också möjlighet att bekanta sig med samisk kultur och ta del av den vackra naturen i Abisko nationalpark.

Piteå

Piteå är en trevlig stad vid Piteälvens mouth och erbjuder många olika aktiviteter, som exempelvis vandring, fiske och golf. I Piteå kan du också besöka det välkända musikfestivalen Piteå Dansar och Ler, som arrangeras varje sommar.

Umeå

Umeå är en livlig stad med många museer, gallerier och kulturarrangemang. Här kan du också utforska den vackra naturen i närheten, till exempel genom att åka skidor eller gå på vandringsturer.

Skellefteå

Skellefteå är en stad med rik historia och kultur, och känd för sitt mångsidiga utbud av aktiviteter. I Skellefteå finns också möjlighet att uppleva den vackra naturen i närheten, till exempel genom att åka hundspann eller fiska.

Det här är bara några exempel på resmål i norra Sverige, men det finns många fler spännande ställen att upptäcka. Givetvis ska ni komma till oss och bo på Långsele camping också:)

Här kan du skapa en egen bucket list

Hitta nationalparker i norra Sverige.

Hoppas att det här gav dig lite inspiration!